Осигурени са средствата, с които правителството гарантира безплатните учебници за всички ученици

...
Осигурени са средствата, с които правителството гарантира безплатните учебници за всички ученици
Коментари Харесай

Всички ученици и деца в детски градини с безплатни учебници през следващата учебна година

Осигурени са средствата, с които държавното управление подсигурява безплатните учебници за всички възпитаници и деца в детските градини. Това излиза наяве от среща на премиера акад. Николай Денков с управлението на Асоциация „ Българска книга “, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.
Прочетете още
В диалога е взел участие и министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. 

Кабинетът ще отпусне спомагателни 93 млн. лева за закупуване на познавателни книжки, учебници, електронно четими учебници, образователни комплекти и образователни пособия за децата и за учениците от I до ХII клас в общинските детски градини и учебни заведения за 2024 година. За първи път безплатни учебници се обезпечават и за учениците от VIII до XII клас. Досега такива получаваха учениците от 1. до 7. клас. Така за идната образователна година безплатни учебници и образователни комплекти по общообразователните образователни предмети ще получат всички възпитаници от 1 до 12 клас.

Средствата за учебници за държавните учебни заведения са обезпечени по бюджетите на съответните министерства.

По-рано днес премиерът акад. Николай Денков и основателят на световното проучване PISA доктор Андреас Шлайхер обсъдиха на среща в Министерския съвет пропуските в просветителната система в България, довели до тревожните данни от интернационалното проучване PISA в края на 2023 година, написа БТВ. 

 

 

 

Снимка: БНР
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР